Ajk odneo titulu na WarCraft Games.CON šampionatu

Ajk odneo titulu na WarCraft Games.CON šampionatu

RUR Esports i ove godine je doneo WarCraft III turnir na Games.CON festival, ovoga puta u okviru Blizzard Arene, na glavnom stejdžu.

Održan poslednjeg dana festivala, WarCraft III turnir je okupio domaću WarCraft zajednicu koja je tog dana brojala 16 igrača. Kako naši prošlogodišnji finalisti Rudan i AtheistP nisu u zemlji, te nisu mogli da učestvuju na turniru, uloge favorita su ovoga puta preuzeli prošlogodišnji polufinalisti, Ajk i Aca.

Posebno je bilo zanimljivo videti kontrast između godina pojedinih igrača koji su duboko zašli u tridesete i novih naraštaja čije su godine još jednocifrene, a koji su budno pokazivali interesovanje u publici, prateći sa zanimanjem svaki meč.

Atmosfera na turniru je bila opuštena i prijateljska, sa igračima koji se mahom već skoro deceniju znaju i koji su došli da se druže i zabave uz njima omiljenu igru.

Na kraju je Aca ipak ispao ranije nego što smo očekivali, opravdano jer više nije toliko u formi i već duže vreme ne igra ozbiljno WarCraft III, dok je Ajk ipak pokazao da je i dalje na vrhunskom nivou i bez većih poteškoća je osvojio turnir.

Protivnik u finalu mu je bio Quellilo, koji je na ranije u četvrfinalu izbacio upravo Acu, ali je ipak i pored odlične igre do tog trenutka to bilo nedovoljno da pruži ozbiljniji otpor Ajku u finalu, pa je naš Night Elf igrač do titule došao bez izgubljene mape, sa pobedom od 3-0 u finalu.

Ajk je u izjavi nakon dodele čeka za prvo mesto rekao da je bio izuzetno zadovoljan danom i time što WarCraft III zajednica i dalje pokazuje da je jaka, i da smatra da je odigrao onako kako je i želeo, pa je i rezutat došao očekivano.

Starija garda gejmera u Srbiji tradicionalno voli WarCraft III, pa ćemo ovu scenu i u budućnosti nastaviti da podržavamo.

Related Articles