Street Fighter V: Otkriveni su svi likovi za treću sezonu

Street Fighter V: Otkriveni su svi likovi za treću sezonu

Pored finala za Capcom Cup koje se sinoć održalo, Capcom je iskoristio priliku da nam otkrije nove likove koji će biti deo treće sezone.

Prvi lik koga su predstavili je Sakura, učenica Ryua i rival Karin još od Street Fighter Alpha dana. Ono što su promenili jeste da Sakura više nije srednjoškolka (po prvi put nakon petnaest godina od kako se po prvi put pojavila u Street Fighteru), već u opisu stoji da radi privremeno u arkadi i da traži sopstvenu svrhu.

Trejler nam pokazuje njene stare i poznate poteze, ali sa pokojom izmenom, te sada ima još više opcija iz specijalnog skoka koje uključuju i poseban hvat, šut koji daje kombo pored čekić-udaraca koje je ranije imala.

Prikazana su i njena dva V-trigger poteza. V-trigger 1 deluje kao da projektili blago odbacuju u vazduh protivnika odakle može da se nastavi kombo (kao što to čini i Akuma), a drugi V-trigger čini da njen hurricane kick odbacuje protivnika visoko u vazduh.

Potom je Capcom prikazao i uvodnu špicu za Street Fighter V: Arcade Edition gde smo mogli videti preostale pridošlice. Za razliku od prošle sezone gde se mahom eksperimentisalo sa novim likovima, Capcom se ovoga puta odlučio za već poznate likove te će se u igri pored Sakure naći i Cody, Blanka i Sagat, ali i dva nova lika, Falke i G.

Blanka i Sagat su mahom zadržali svoj klasični dizajn, dok je Cody pretrpeo velike izmene. Više nije u zatvorskoj uniformi i ne nosi lisice, već je sada u odelu zbog čega mnogi misle da je on postao novi gradonačelnik Metro Citya. Falke se do sada pojavila u igri samo kao Edov partner i ne znamo mnogo o njoj osim da je povezana sa Shadoloo organizacijom, dok G izgleda kao predsednička figura vrlo inspirisana Uncle Sam figurom. Nažalost, za sada nema gejmplej za preostale likove, zbog čega verujemo da će Sakura izaći pre svih ostalih.

U svakom slučaju, pohvalno je videti da je Capcom poslušao primedbe te da je odmah pokazao sve likove umesto dosdašnjeg modela. Takođe, lepo je videti da nisu reciklirali stare modele likova već da su se i sami likovi promenili vremenom. Zbog svega ovoga, sa nestrpljenjem očekujemo 16. januar kada će Arcade Edition izaći.

Izvor: Street Fighter

Related Articles