Dota 2 – Poznati prvi učesnici MDL Makao

Dota 2 – Poznati prvi učesnici MDL Makao

Kvalifikacije za MDL Makao su privedene kraju u 4 regije: evropskoj, CIS, južnoameričkoj i kineskoj. Ono što je karakteristično za ovu sezonu kompetitivne dote su iznenađenja, pa tako ni ove kvalifikacije nijesu prošle bez njih.

Evropska regija je ipak imala očekivan rezultat. OG je počistio Pentu Sports sa 2:0 i potvrdio status druge najbolje ekipe evropske zone u ovom trenutku. Team Secret je i dalje neprikosnoven.

Na prvoj mapi OG-u je bilo potrebno svega 26 minuta da je riješi u svoju korist. Druga mapa je bila zanimljivija, OG je trijumfovao nakon 51. minuta igre, ali ono po čemu će se meč pamtiti je Notailova Luna. On je nakon trećeg ubistva Roshana sa svojom Lunom uzeo Refresher Shard i mapa je u 50. minutu igre podsjećala na light show nekog kluba na Ibici. Treba napomenuti da je Notail imao i svoj Refresher Orb. Žrtva bogovima Reddita uspješno prinijeta.

U kineskoj regiji umalo deja vu. LFY je u finalu vodio sa 2:0, Newbee je uspio da stigne do 2:2 ali, LFY je uspio da se pribere i ne dozvoli sebi Mineskijevu sudbinu.

Izgleda da se skoro zaboravljeni Gyrocopter polako vraća u metu. Makar na kineskoj sceni. Prvi i poslednji game u seriji je protekao u znaku Moneta i jednog od heroja po kojem je i postao poznat. Sa 40 hiljada damagea napravljenih protivničkim herojima na poslednjoj mapi, i čak 23 ubistva, opravdano je ponio titulu MVP-a mape. MDL će ujedno biti i prvi LAN ekipi LFY tokom ove sezone.

Infamous je ovog puta zaslužan za spomenuto iznenađenje. Pobjedom protiv favorizovanog SG esportsa od 2:1 osigurali su sebi drugi ovosezonski LAN, prvi svojom zaslugom. Podsjećanja radi, učestvovali su i na PGL Bukurešt, ali samo kao zamjena ekipi Digital Chaos. SA koja se rasformirala neposredno pred početak PGL-a.

Ipak, početak serije je protekao očekivano. SG je izvojevao pobjedu za nešto manje od 32 minuta igre i bio na korak od plasmana na još jednu LAN završnicu. Međutim, peruanska ekipa je odlučila da je vrijeme da neko drugi pokuša da donese kvalifikacione poene u južno američku regiju. Sledeće dvije mape su ekspresno riješili u svoju korist i dobili šansu da pokažu svijetu da se kvalitetna dota igra i u drugim zemljama kontinenta.

Za sam kraj smo ostavili poslasticu jučerašnjeg programa. CIS regiju i veliki derbi između ekipa Natus Vincere i Team Empire. Prva mapa je pripala ekipi Empire nakon 52 minuta igre. A onda je Na‘vi odlučio da iskoristi činjenicu da Miposhka nije banovao Phantom Lancera. Sjajni Crystallize je na svojim leđima iznio drugu mapu i odveo nas u odlučujuću treću.

Empire je odlično počeo, u 33 minutu su imali 5 hiljada net vrijednosti više od protivnika, kao i aegis i sir u svojim rukama. A onda je Valve odlučio da nas vrati u beta doba. Vanskor je sa svojim Shadow Demonom iskoristio ulti na Phantom Lancer-ovoj iluziji i dota je odlučila da je to nešto zbog čega će server prestati da radi. Frustracije su bile očigledne. Nakon pauze od skoro pola sata, ta 33 minuta su otišla u nepovrat i ekipe su morale da igraju novu mapu. Iz početka, sa istim pikovima.

Mid igrač tima Empire, FN, nije uspio da sačuva živce i dobro poznati CIS mentalitet ga je koštao dobre lejning faze. To su Na‘vi igrači znalački iskoristili i nakon 20 minuta bilo je očigledno da je samo pitanje kada će Na‘vi privesti mapu kraju i otići na novi LAN.

Situacija je kulminirala nakon što je Na‘vi počistio svih 5 Empire heroja. FN je tiltovao, diskonektovao se iz partije prije nego je pozvan GG, za sobom ostavivši neprijatnu pauzu. Ovo nije način na koji se ukrajinski sastav želio plasirati na MDL, ali, šta je tu je. Rodjer se čak i izvinio protivnicima zbog nastale situacije, ali slaba je to utjeha igračima Empire-a.

Očigledan je bio bijes ekipe Empire na svim društvenim mrežama, i veliki broj dota fanova je stao na njihovu stranu. Pojedinci su išli čak i u samu krajnost, prozivajući Natus Vincere, tvrdeći da je ovo bio DDOS napad kao način da se plasiraju na MDL. Ipak, vjerujemo da želja nije bila toliko ekstremna, te da će Na’vi od 4. do 10. decembra dokazati da su sa razlogom prošli kao pobjednici CIS regionalnih kvalifikacija.

Related Articles