Predstavljena nova WoW ekspanzija – Battle for Azeroth!

Predstavljena nova WoW ekspanzija – Battle for Azeroth!

Kao što su mnogi i očekivali, glavna najava na ovogodišnjem BlizzConu je najnovija WoW ekspanzija i ona se zove Battle for Azeroth.

Glavna tema ove ekspanzije jeste povratak korenima, odnosno borbi između Horde i Alijanse.

Vraćaju nam se bitni karakteri koje nismo videli prethodnih ekspanzija, pre svega Thrall i Jaina, ali i mnogi drugi bitni karakteri. U neverovatnom, sjajnom sinematiku za novu ekspanziju, vidimo opasu ispred Undercity, koju vodi alijanca predvođena mladim kraljem Anduinom, a koju brani Sylvanas.

Tu su i potpuno nove oblasti za istraživanje, legendarni Kul Tiras, carstvo trolova Zandalar, kao i Uncharted ostrva prepuna gusara i blaga.

Veliki akcenat u ekspanziji su i masovne bitke koje vuku inspiraciju iz WarCraft strategija. Vi kao komandant ćete praviti armije, baze i sakupljati resurse, kako bi napravili zavidnu armiju i krenuli u rat protiv vaših neprijatelja, zajedno sa ostalim saigračima.

Dobićemo i nove rase! Dobro, ne baš sasvim nove, ali kao da jesu! Naime, od sada ćete moći da igrate i kao 6 “pod” rasa, čije je ime u igri “savezničke rase”.To su, što se tiče Horde, Zandalari Trolovi, Nightborn Elfovi i Highmountain Taurene. Što se tiče Alijanse, imaćete priliku da igrate kao Dark Iron Dwarfovi, Void Elfovi ( predvodi ih Aleria Windrunner) i Lightforged Draenai.

Naravno, podignut je i level cap, kao i kod svake ekspanzije, ovoga puta na 120. Skaliranje levela, koje uvedeno u Legionu, je odlično prihvaćeno od strane zajednice, pa je Blizzard odlučio da ga proširi na celokupan WoW sadržaj, od vanile do danas. Recimo, ukoliko vam se igra Duskwood zona, a nervira vas što posle tri questa, postajete prejaki za tu zonu, možete da odmorite, zato što će level cap ove zone biti od 20 do 60. Takođe, ceo Outland, kao i ceo WotLK sadržaj, će biti od 60. do 80, i tako dalje.

Ono što će posebno obradovati veterane WoW-a, jeste najava dugo očekivanog zvaničnog vanila severa, koji je trenutno u pripremi i još uvek se ne zna kada će izaći i nije vezan za samu novu ekspanziju.

A sada, uživajte u trejlerima:

 

 

Related Articles