Počinje veliko HGC finale!

Počinje veliko HGC finale!

Nedelju dana najboljeg svetskog HotSa je pred nama! Šesnaest najboljih timova iz celog sveta, došli su u Ameriku sa samo jednim ciljem – da postanu svetski šampioni! Uvek se znalo da je BlizzCon ono što se najviše ceni, i da ovo takmičenje daje tu nezvaničnu titulu šampiona do sledeće godine. Mid-Season Brawl, Western i Eastern Clash su tek neki prosečni turniri u odnosu na BlizzCon.

HGC finale sastoji se iz dve faze. Prva faza podeljena je u četiri grupe sa po četiri tima. Svi mečevi grupne faze igraje sa Bo3 principu i napravljeni su kao klasičan double elimination bracket. U naredna četiri dana pratićemo razvoj situacije na dnevnom nivou u svakoj grupi, i već polako usput opraštati od onih najslabijih timova. Osam najboljih koji uspeju da prežive grupnu fazu prolaze u drugu fazu koja se igra 3. i 4. novembra za vreme BlizzCona.

Grupa A: MVP Black, Deadlykittens, CE, Tempo Storm

Grupa B: Fnatic, Dark Sided, Team Freedom, Beyond The Game 

Grupa C: Roll20, Red Canids, Team Dignitas, Tempest

Grupa D: SPT, Soul Torturers, Ballistix, Team Expert

Kada se pogledaju ovako grupe svi mislimo da će MVP Black, Fnatic, Dignitas i ostali veliki timovi izdominirati kroz grupnu fazu i sigurno proći na BlizzCon. Međutim, ako smo nešto naučili iz prethodnih godina to je da ovo takmičenje nema pravila. Uvek se rodi neki novi tim koji oduševi sa svojom igrom i osvoji srca publike. Please Buff Arthas, Deadlykittens, Nomia su samo neki od timova čija su se imena našla među velikim timova posle ovakvih turnira. Zbog toga je vrlo teško predvideti ishod bilo kog meča, ali jednu stvar možemo da vam garatnujemo – nijedan meč vas neće ostaviti ravnodušnim!

Pratite nas ovih dana jer ćemo vam donsiti najzanimljivije detalje sa finala HGC. Mečevi svakog dana počinju od 20h po našem vremenu i možete ih pratiti kao i uvek na https://www.twitch.tv/blizzheroes.

Related Articles