Veliki balance patch – zanimljive izmene na support herojima

Veliki balance patch – zanimljive izmene na support herojima

Standardno balance patch stiže dve nedelje nakon pojavljivanja novog heroja u Nexus. Iako možemo da kažemo da je veliki patch, jer je zahvaćen do sada skoro najveći broj heroja, ipak izmene nisu toliko drastične niti su pogođeni heroji koji možda zaslužuju nerf.

Ana balance patch zahvatio je čak 16 heroja: Genji, Kel’Thuzad, Lunara, Maltheal, Abathur, Nazeebo, Probius, Zagara, Ana, Brighwting, Kharazim, Lt. Morales, Stukov, D.Va, Garrosh i Johanna. Prouzrokovan nerfovanjem ostalih Warrior heroja, E.T.C. je ponovo pronašao svoje mesto u meti, pa je možda i čudno što ga ne vidimo na spisku. Igrači počinju da se žale na njegove talente, naročito na level 4 talenat Loud Speakers koji povećava range i knockback Face Melta za 50%.

Izdvojićemo par heroja vrednih pominjanja, ostali su dobili zanemarljive izmene. Najviše je pogođena support klasa, pod najviše ne mislimo na broj heroja već na same izmene. Brightwing je dobio neočekivani nerf i to praktično na oba bilda. Emerald Wind [R1] nerfovan je bonus na Soothing Mist sa 8 na čak 5%, čime je mnogo oslabljen ovaj bild, koji se bazirao oko ovog ultya. Shiled na levelu 7 od talenta Phase Shiled nerfovan je sa 400 na 350, čime je oslabljen i popularni Z bild. Na sve to nerfovan je i Spell armor koji daje Pixie Dust [E] sa 30 na 25. Mali nedužni zmajic baš nije imao sreće sa ovim patchom.

Kharazim traži ponovo mesto među hilerima sa sitnim izmenama na prvoj tier listi. Transcendence [Trait] koji leči na svaki treći Bacis Attack dobio je buff i sada leči nekih 18% više. Takođe Insight od sada nakon završenog questa smanjuje cooldown za dodatnih 0,25 sekundi na svaka tri udarca. Ovakve izmene mogu da naprave promene u načinu razmišljanja prilikom odabira talenta na levelu 1, s obzirom da je Iron Fist gotovo uvek bio izbor.

Lt.Morales i Stukov dobili su nerf na Maximum Health i HP Regen. uz nerf na Healing Pathogen [Q] kod Stukova i izmene na talentima. Iz developer tima su zadovoljni kako se Ana uklopila u Nexus, pa je ovog puta prošla sa stinim izmenama. Basic Attack Damage je povećan za 10% i Overdose talenat na levelu 4 dobija izmenu i od sada Sleep Dart [E] ostavlja 3 doze otrova od basic attacka.

Malthael je dobio mali nerf na svoj Trait, Reaper’s Mark, gde je damage smanjen sa 2,25 na 2% od ukupnih healta heroja. Kod Kel’Thuzada napravljen je klasičan pokušaj da se probudi svest o drugom Heoric izboru, pa je CD i mana cost na Frost Blast [R1] smanjen za po 10. I dalje je tu potrebno još dosta izmena da se igrači odvuku od Shadow Fissure [R2].

Nazeebo je takođe dobio zanimljive izmene, koje su na prvi pogled nerf, ali kada se napravi računica i ne ispada tako. Health i Regen su nerfovani, međutim sada Vodoo Ritual [Trait] povećava HP za 6 po stacku (ranije 4). U late gameu, gde Nazeebo dobija najveći “power spike”, izmene na Vodoo Ritualu zapravo značiće buff, naravno ukoliko dobro stakujete minione. Corpse Spiders [Q] dobija mali buff, dok Plague of Toads [E] mali nerf. Ono što je najzimiljive jesu izmene na talentima. Superstition (level 13) sada ima novu funkcionalnost koja je mnogo bolja od stare. Umesto da gubi Physical armor zarad Spell armora, Nazeebo sada ima trajno Spell armor, ali Basic Attack od neprijateljskog heroja poništava taj armor na 3 sekunde. Ogroman buff, koji može da ponovo napravi razmatranje da li Superstition ili Ice Block na levelu 13 u određenim situacijama. Vrlo zanimljiva izmena napraveljna je još i na level 16 talentu, Spider Colony (Q). Popularni Spider bild ovde je dobijao najveći “power spike”, jer se smanjivao CD na Q ukoliko se Nazeebo nalazi iznad određenog healta. Sada, umesto stare uloge, svaki put kada pauk udari heroja, smanjuje se cooldown na Wall of Zombies [W] i Plague of Toads [E].

Izmene na svim ostalim herojima, možete detaljnije pogledati na OVOM linku.

Related Articles