HGC EU: Dignitas obezbedio BlizzCon – “Patke” iznenadile sa dve pobede

HGC EU: Dignitas obezbedio BlizzCon – “Patke” iznenadile sa dve pobede

Još jedno “ludo” kolo odigralo se ovog vikenda. Popularne “patke” su se vratile iz mrtvih i po prvi put u sezoni ostvarile dve pobede u jednom kolu. Tricked je izgubio oba meča, dok je Dignitas pobedom u derbiju nad Liquidom obezbedio BlizzCon!

Definitvno Playing Ducks zaslužuje prvo mesto u pregledu pretposlednjeg kola. Promena uloga u timu bio je pun pogodak! Očigledno je ovako nešto bilo potrebno da se izvuče pravi potencijal ovog tima. SportBilly je prešao na poziciju glavnog tanka, dok je Nande trenutno na poziciji off-tanka. Pobedama nad Zealotsima (3-2) i Tricked esport (3-1) obezbedili su sebi povoljniju poziciju pred poslednje kolo. Ostaje i dalje ta borba da se izađe iz zone ispadanja i eventualno da se izbegne Crucible. Jedno je sigurno – ukoliko ispadnu u Crucible, definitvno znamo koji tim neće birati pobednik Open Divisiona.

Poslednji meč ovog kola odigrali su Dignitas i Liquid. Očekivano, Dignitas kao tim u trenutno boljoj formi, odlazi kao pobednik iz ovog duela. Ovo nije samo velika pobeda nad večitim rivalom, ovo je pobeda koja je donela BlizzCon! Pogledajte team wipe koji je doneo pobedu u trećem meču:

Nakon što su propustili Western Clash, koji je ujedno bio prvi LAN turnir koji je ovaj tim propustio, nisu smeli sebi da dozvole novi kiks. Kapiten tima, Bakery, nije mogao da zadrži oduševljene u sebi, pa je podelio svoju radost sa navijačima na twitteru.

Moramo još da napomenemo odlično izadnje Laubera iz tima Leftovers (trenutno prvi tim u Open Divisionu), koji je ušao kao zamena za suspendovanog Mopsia. Iako su Zealotsi izgubili oba meča ove nedelje, Lauber je bio na visina zadatka i pokazao da može da se nosi sa velikim momcima. Teško da bi Zealots uradio išta bolje i sa Mopsiom, jer činjenica da su ovog vikenda igrali protiv Fnatica i Playing Ducksa koji su odigrali kolo sezone.

Sledeće nedelje igra se poslednje kolo, samo u petak i subotu, kada ćemo saznati konačan raspored u Plej-ofu za BlizzCon, ali i koji tim će se priključiti TGG u Crucible.

Related Articles