HGC: Šta nam donosi poslednje kolo pred Clash – veliki timovi na ivici ispadanja

HGC: Šta nam donosi poslednje kolo pred Clash – veliki timovi na ivici ispadanja

Nismo navikli da je HGC ovoliko pun iznenađenja i preokreta. Nešto se veoma čudno dešava u drugoj sezoni najelitnijeg HotS takmičenja. Čak tri velika tima, iz sva tri regiona, nalaze se na ivici da se ne kvalifikuju za Western, odnosno Eastern Clash. Sve se svodi na poslednje, 5. kolo, koje se igra ovog vikenda.

Što se tiče nama najbližeg, EU regiona, definitivno u najvećem problemu nalazi se Team Dignitas. “Žuto-crni” nisu propustili nijedno LAN takmičenje od kada postoji profesionalni Heroes of the Storm, i biće pravo čudo ako ih ne budemo gledali ovog avgusta u Ukrajni. Šampioni Western Clasha iz prve sezone i vicešampioni Mid-Season Brawla igraju najlošiju sezonu od nastanka ove ekipe. Po prvi put nalaze se u poziciji da moraju da jure rezultat kako bi se kvalifikovali za neki LAN turnir. Da tragedija bude još veća, sudbina im ne zavisi samo od njihovog učinka, već i od rezultata drugih mečeva, na šta ne mogu da utiču. Prvo moraju da pobede Tricked, koji igra sezonu života i koji je ozbiljan kandidat za Western Clash. Nakon toga, mogu samo da posmatraju duel između Team Experta i Team Liquida. Ukoliko Expert pobedi, Dignitas prolazi, u suprotnom, njihovu poziciju u Kijevu popuniće Team Liquid.

NA region ne liči uopšte na ono što smo navikli. Na prvoj poziciji se iznenađujuće nalazi Team Freedom, dok se velika imena kao što su Tempo Storm i Roll20 (dve najbolje plasirane NA ekipe na Mid-Season Brawlu) nalaze na slaboj 4. odnosno 5. poziciji. Sve se svodi na poslednji vikend, gde će se u direktnom susretu između No Tomorrow(2) i Roll20(5) odlučiti koja od ove dve ekipe odlazi preko velike bare da predstavlja svoj region na Western Clashu.

KR region je jedini bez previše iznenađenja, ali jedna ekipa igra odlučujući meč na koji nismo navikli. L5 moraće u poslednjem kolu da odluči svoju sudbinu u direktnom duelu protiv ekipe Mighty. Očigledno je odlazak najboljih igrača ekipe L5, Nobelesse i NaChoJin dosta uticao na igru ovog tima. Iako je u prvoj sezoni L5 dominirao u oba meča protiv Mighty, pobedivši rezultatom 3-0 u oba duela, ne možemo sa sigurnošću da kažemo da će i ovog vikenda tako lako savladati svog protivnika. Eastern Clash ovog puta igra se na Taiwanu, od 11. do 13. avgusta, gde će snage odmeriti najbolji timovi istočne hemisfere.

Naša topla preporuka je da nikako ne propustite poslednje kolo HGC lige na svim regionima.

 

 

 

Related Articles