Windows XP i Vista gube pordršu za Blizzardove igre

Windows XP i Vista gube pordršu za Blizzardove igre

Verujemo da danas ima veoma malo ljudi koji i dalje koriste Windows XP ili Windows Vista, ali ako vas ima, jedno važno obaveštenje stiže iz Blizzarda, a to je da počev od oktobra ove godine, Blizzard više neće imati zvaničnu podršku za njihove igre instalirane na ovim sistemima.

U principu to znači da aktuelne Blizzard igre kao što su Hearthstone, HotS, WoW, StarCraft 2 i druge, više neće funkcionisati na ovim sistemima, ili bar neće raditi kako treba “normalnim” putem.

Interesantno je da je i sam Microsoft obustavio podršku za ove sisteme još 2009. godine za XP i 2012. za Vista sisteme, ali su iz Blizzarda rekli da su produžili njihovu podršku sve do ove godine zato što su znali da solidan broj igrača njihovih igara i dalje koristi ove sisteme.

Ipak, došlo je do trenutka kada jednostavno više nije moguće nastaviti ovu podršku u logističkom, tehničkom, pa i finansijskom smislu, tako da Blizzard na vreme upozorava svoje fanove koji još koriste ove sisteme, da je vreme za apgrejd ukoliko žele da nastave da uživaju u njihovim igrama.

Ovo je druga “opomena” Blizzard igračima da promene sistem, jer je još u februaru prvi put najavljeno da će doći do ovoga, ail sada prvi put saznajmo kada će se to zvanično desiti.

 

Related Articles