Rift Rivals NA vs EU: TSM ubedljivom pobedom odneo titulu Americi

Rift Rivals NA vs EU: TSM ubedljivom pobedom odneo titulu Americi

U subotu od 18h igrano je finale Rift Rivalsa između najjačih ekipa grupne faze. U finalu su se sastali najbolji tim Evrope iz grupne faze, Unicorns of Love, dok je kao predstavnik Amerike u finalu igrala ekipa Team SoloMid. Nakon međusobnog rezultata 1-1 u grupnoj fazi, mnogi su sa radošću isčekivali ovu Best of 5 seriju. Iako je u grupnoj fazi ekipa “jednoroga” uspela da savlada američkog šampiona, to nije bilo dovoljno da u finale uđu kao favoriti, i to se pokazalo u samim finalnim mečevima.

Samo 3 gejma bila su dovoljna da ekipi TSM odnese titulu Rift Rivalsa i barem na neko vreme donese presudu koji region je bolji. Prvi gejm TSM je odneo ubedljivo. Sa 20 killova razlike, 20 hiljada golda i 10 turreta više UOL nije imao nikakve šanse da se suprotstavi najjačoj ekipi na ovom turniru.

Drugi meč počeo je još ubedljivije za TSM, ali je sa par grešaka ekipa UOL uspela da se vrati. A onda, magičan Baron steal junglera ekipe TSM, Svenskerena, koji uskače u Baron pit, pored 5 protivničkih igrača Smiteuje Barona, uzima kill i uspeva da pobegne. Nakon tog čarobnog poteza TSM je podigao prednost za 4 hiljade golda i bez većih problema završio gejm u svoju korist. Evo kako je izgledao taj Baron steal:

Treći gejm bio je najneizvesniji od svih. UOL je jako lepo započeo gejm, napravio prednost, koja je na njihovu žalost vremenom opadala. Ealry game totalno je išao u korist “jednorozima” ali svaki naredni teamfight u late gameu nisu uspeli da probiju frontline ekipe TSM pa je adc američke ekipe, Doublelift, imao mogućnost da sa svojom Ashe iznese svaki teamfight, što je na kraju i bio slučaj.

Najtrofejnija američka LoL ekipa, TSM, ovom pobedom došla je do nove titule, prve van zemlje nakon osvajanja IEMa 2015. godine. Pokazali su se veoma dobro na ovom turniru, a kao i svake godine njihovi fanovi očekuju sličnu igru i na Worldsu, gde ih TSM uglavnom razočara. Njima je sada ostalo da odigraju još 8 mečeva, odnosno 4 kola u NALCSu i time izbore plasman na Worlds koji se igra u oktobru.

Related Articles