StarCraft: Remastered stiže u maju?

StarCraft: Remastered stiže u maju?

Poznati korejski sportsko-esportski portal Sports Seoul preneo je informaciju, “prema izvorima iz industrije”, da Blizzard planira da izbaci obogaćenu verziju originalnog StarCrafta iz prošlog veka, koja će se zvazi StarCraft: Remastered.

Prema korejskom izvoru, a kako prenosi Team Liquid, igra bi trebalo da zadži identičan gejmplej, ali će dobiti HD grafiku i novi battle.net servis.

Glasine da Blizzard radi rimejk ove legendarne strategije su počele još na leto prošle godine, a Blizzard je navodno ovaj projekat pokazao svim ključnim ljudima još na BlizzCon 2016, fokusirajući se pre svega na voditelje i esport sponzore i timove.

Zvanična najava bi možda mogla da stigne veoma brzo, možda već sledeće nedelje, i bila bi urađena u Koreji nizom promocija, pošto je Južna Koreja centralna tačka Brood War popularnosti.

Biće zanimljivo videti kako će Blizzard da se postavi prema nekim stvarima koje StarCraft: Brood War čine onim što on jeste, iako se radi o nečemu što bi značajno popravilo kvalitet igre, kao što su bolji pathfinding ili ograničenje broja jedinica na svega 12 po kontrolnoj grupi. Da li će to ostati kao deo “skilla” koji je StarCraft nosio, iako su očito tehnički nedostaci, ili će Blizzard ipak to rešiti u remastered verziji igre, ostaje da se vidi.

Related Articles