Hrvat zvezda Nation Wars IV Sc2 kvalifikacija

Hrvat zvezda Nation Wars IV Sc2 kvalifikacija

Ove srede su od ranog jutra na programu kvalifikacije za tradicionalni novogodišnji Nation Wars StarCraft 2 turnir, u kome se reprezentacije 32 zemalja bore za plasman u grupnu fazu ovog takmičenja.

Kvalifikacije za četvrto po redu izdanje Nation Warsa ostaće upamćene po do sada slabo poznatom hrvatskom igraču, koji je sa reprezentacijom Hrvatske imao tu nesreću da im protivnici budu ni manje ni više nego Južna Koreja.

Ptak, kako je ime ovog hrvatskog igrača, se nije dao uplašiti velikih imena Južne Koreje, kao što su prvak sveta ByuN i jedan od najboljih Protossa svih vremena, Zest. Iako je Koreja najpre povela 1-0, kada je seo Ptak stvari su se okrenule. Najpre je Ptak dobio ByuN-a neverovatnim pristikom i forsiranjem ByuN-a da ulazi u borbu na creepu. Da ta pobeda nije slučajnost, pokazao je Ptak ponovo u borbi protiv Zesta, koga je u više navrata uhvatio van pozicije i na kraju i dobio napadom na expo gde mu je armija bila u dosta nezgodnoj poziciji i prepolovljena.

Ipak, hrvatski san se tu završio, jer je onda došao Innovation, koji je svoju dobru formu sa IEM Gyeonggi preneo i ovde, pa se pobrinuo da ne dođe do senzacije, i sa dve vezane pobede ipak osigurao prolazak Južne Koreje u grupnu fazu Nation Warsa.

Kako je to Ptak dobio najbolje igrače sveta, pogledajte u klipu ispod:

Related Articles