Srpski reprezentativci otputovali u Džakartu

Srpski reprezentativci otputovali u Džakartu

Naša reprezentacija je danas krenula na 8. IeSF World Championship u Džakarti (Indonezija), gde će imati težak zadatak da odbrani titulu svetskih šampiona koju je naša reprezentacija uzela prošle godine.

Srpski tim čine timovi Dementirani drugari -League Of Legends, iNation – Counter Strike i Hearthstone igrač Milan “Satara” Satarić.

Učesnici su osvajači nacionalnih šampionata u svojim igrama koje je organizovala Srpska e-Sport Asocijacija (SeSA) u saradnji sa partnerima. Klan RUR je organizovao nacionalni Hearthstone šampionat, Fortuna Gaming je organizovala League of Legends događaj, dok je e-Frag napravio srpsku CS: GO ligu.

Ove godine na svetskom šampionatu boriće se 480 takmičara iz 37 zemalja, a Srbija će pokušati da odbrani titulu šampiona koju je prošle godine osvojila u Koreji.

IeSF (International e-sports federation) je ovog leta najavio saradnju sa sa vodećom kineskom korporacijom Alibaba group, koja planira da uloži 150 miliona dolara ove godine u esports, i prvi plodovi te saradnje će se videti već u Džakarti.

Takmičenje traje od 6. do 9. oktobra, a mečeve možete pratiti na zvaničnom International e-Sports Federation kanalu – www.twitch.tv/iesf_tv

sesa-srbija-reprezentacija

Related Articles