Vanila World of Warcraft: Nostalrius privatni server se zatvara

Vanila World of Warcraft: Nostalrius privatni server se zatvara

Mnogi igrači bi se složili da sa razvojem World of Warcraft-a i dodavanjem novih ekspanzija, moćna MMORPG avantura je izgubila svoju čar. Isto tako, mnogi bi se složili da je vanila WoW bilo najbolje iskustvo za njih, zajedno sa Nostalrius privatnim serverom.

Od samog početka WoW-a, mnogi su se zaista trudili da stvore privatne servere koji bi bili besplatni za igru za razliku od legitimnih koji su (i dalje) morali da se plaćaju. Nakon nekog vremena takvi serveri su postali mogući i rodio se jedan od najboljih privatnih servera – Nostalrius koji je omogućio uživanje u avanturi bez trošenja novca. Međutim, legalni tim Blizzard-a je sada rešio da se konkretni server zatvori što je rezultiralo objavom tima, koji stoji iza Nostalrius-a, da je serveru došao kraj. Kako kažu, zatvaranje servera desiće se 10.04.

Nostalrius uopšte nije bio mali, postojalo je oko 800.000 registrovanih naloga i na svom vrhuncu preko 10.000 igrača je aktivno koristilo server. Kao odgovor Blizzard-u, Nostalrius tim je pokrenuo peticiju sugerišući Blizzard-u da bi njihovu politiku vezanu za ovakve servere trebalo preraditi.

Related Articles