WGL GF: Grupa A

WGL GF: Grupa A

Krećemo sa predstavljanjem timova koji će se za manje od nedelju dana boriti za titulu svetskih šampiona u World of Tanks. Svaka grupa se sastoji od tri tima a predstavljanje krećemo od Grupe A u kojoj se nalaze YATO Gaming, Not so serious i EL Gaming.

yato_stage_684x

YATO Gaming dolaze iz Kine i formirani su tek krajem 2014. godine. Ipak već su prošle godine učestvovali na Grand Finals događaju a u međuvremenu su bili jaki i na nekoliko drugih turnira i naravno pobednici su kineske lige. Podjednako su dobri i u napadu i u odbrani a pozivaju se na staru kinesku poslovicu koja se pojavljuje i u kung fu filmovima i glasi otprilike „čak i najjači mora pasti ali će najbrži uvek trijumfovati“. Kod sebe ne vole to što su nekada previše zavisni od taktike, zatim što podlegnu pritisku dok gledaju timove sa drugih servera i to im ubija samopouzdanje i to što nekada kopiraju taktike drugih umesto da prave svoje. Ipak smatraju da su u ovoj konstelaciji snaga oni poprilično rasterećeni i da nemaju šta da izgube za razliku od drugih timova koji su pod većim pritiskom.

elgaming1

EL Gaming su pobednici APAC regiona (Asia-Pacific) i dolaze iz Koreje, kolevke eSporta, a ove godine su uspeli da u ligaškom delu takmičenja nadmaše svoje direktne konkurente Gold Bass. Oni ne kriju svoje ambicije i pucaju direktno na prvo mesto a do toga misle da će doći tako što rigorozno treniraju svaki dan od 8 do 10 sati po specijalnom režimu (ovi momci su potpuno profesionalni tim, dakle plaćeni su da to rade). Povodom promene na Tier X tenkove komentarišu kako vozila kao što su TVP 50/51 i WTE-100 mnogo nezgodnija nego Tier VIII i sada su standardne taktike vučijeg čopora mnogo teže za sprovođenje i zahtevaju mnogo više koordinacije tima i fokusa vatre. Prošle godine je EL Gaming zauzeo drugo mesto što je bio fenomenalan uspeh za jedan tim iz Azije a videćemo da li to sada mogu ponoviti ili možda čak i bolji rezultat napraviti!

nss

Za kraj smo ostavili predstavljanje tipa Not so serious, dugoplasiranog sa ruskog servera. Ipak treba imati u vidu da su od prvoplasiranog Na’Vi tima izgubili u finalu najtešnim rezultatom ikada 8:9 i da se sreća vrlo lako može okrenuti u njihovu korist, a poznato je da su Rusi tradicionalno jaki u World of tanks. U toku prošle sezone su se pojačali sa dva nova igrača a treba imati u vidu i da je ovo tim koji zvanično sponzoriše Logitech. Kažu da su mnogo naučili od ruskog WGL finala iako su izgubili, pogotovu što se tamo finale igralo u lokalnoj mreži, a ne preko interneta, dakle osećaj je bio sličniji onome koji će biti na Grand Finals. Takođe gledajući grupu u žreb nadaju se da ako sve prođe prema njihovim očekivanjima će moći da se susretnu sa Natus Vincere u polu finalu i tu revanširaju za poraz u ruskom finalu.

Preporuka je i da pogledate legendarni susret između NSS i Na’vi odigran u finalu WGL RU takmičenja.

Related Articles