Najavljen World of Warcraft: Traveler

Najavljen World of Warcraft: Traveler

WarCraft franšiza u svojoj bogatoj istoriji pored brojnih video igara, te filma koji nam uskoro dolazi, ima i veliku kolekciju knjiga, kratkih priča i stripova, koja nam sve skupa omogućava da uronimo u najveće dubine ovog ogromnog univerzuma i do detalja upoznamo njegovu istoriju, heroje, lokacije, kulture, rase i sve ono ostalo što ovu franšizu čini jednom od najpopularnijih fantazijskih svetova.

Sve WarCraft knjige su karakteristične po tome što imaju ozbiljan, mračan fantazijski ton, dok stripovi obično imaju nešto veseliju notu. Ipak, iz Blizzarda su jutros ekskluzivno najavili najnoviji dodatak WarCraft porodici, serijal knjiga za decu od 8 do 12 godina po nazivom World of Warcraft: Traveler.

Ideja Travelera je da kroz set vrhunski ilustrovanih knjiga ( koje će raditi Samwise Didier), napisanih perom čuvenog pisca i stripadžije, Greg Weismana, mladi naraštaji zainteresoavni za WarCraft upoznaju taj magični svet očima svojih vršnjaka iz Azerotha, koji će biti glavni likovi u ovoj seriji knjiga.

Iako je ciljna publika ovih knjiga predtinejdžerski uzrast, iz Blizzarda poručuju da je ideja da Traveler serijal bude odlično iskustvo i veteranima WarCrafta, koji su prešli WarCraft RTS igre i WoW uzduž i popreko, i da će i oni moći da uz Traveler vide Azeroth na jedan novi način. Prva knjiga u serijalu najavljena je za novembar ove godine, a izdavač će biti Scholastic, najveći svetski izdavač knjiga za decu.

Pogledajte promo video za Traveler:

Related Articles