Otkrivene nove legendarne karte – Anub’arak i Aviana

Otkrivene nove legendarne karte – Anub’arak i Aviana

Otkrivene su i dve nove legendarne karte sa glasanja na sajtu The Grand Tournament ekspanzije , u pitanju su čuveni Crypt Lord Anub’arak iz Warcraft trojke kao (iznenađujuće) Rogue legendarni minion i polu-boginja Aviana kao nova Druid legendarna karta.

 

ANUB’ARAK

 

Anub'arak

 

Kao neko ko je dobar deo svojih tinejdžerskih godina proveo igrajući WarCraft 3 , malo je reći da sam bio izbuđen kada sam video da će Anub’arak da nam stigne uz ovu ekspanziju. Istina, bilo je iznenađenje videti ga kao Rogue legendarnog miniona, pošto je u pitanju tenkasti karakter koji se više uklapa u Warriora (ili buduću Death Knight klasu) ili čak kao neutralni minion. Zato su ljudi mislili da će imati neke veze sa Stealth mehanikom, pošto je to najbliže Rogue stilu igranja i što ima veze sa Anub’arakom (burrow mehanika Nerubiana). I zato je i veće razočarenje bilo kada smo videli njegovu osobinu. Na papiru, ovaj minion predstavlja ultimativnog late game value miniona u nekom control vs control meču, jer ukoliko protivnik nema silence, nemoguće je rešiti ga se u potpunosti. Ali jednostavno, 9 mana je ogromna cena i težak tempo gubitak za miniona koji ima svega 4 healtha. Rogue nije klasa koja ima mogućnost za takve poteze. Zapravo Rogue je tako dizajniran da igra isključivo za tempo i burst, jer nema dovaljno kvalitetnih karata koje bi mu omogućile pobedu u Control duelima na duge staze. Plus, Rogue se jako često “samopovređuje” što je priroda njegovog Hero Powera, a nema puno načina za negiranje toga kao što to ima Control Warrior sa armorom. Anub’arak je minion koji se lako uklanja sa table ukoliko ste control špil, a isto tako može biti potpuno ignorisan od strane Midrange/Aggro deckova, ukoliko nemaju odgovor, a vi ste upravo platili devet mana (ceo potez) za njega. Anub’arak jedino može da zasija u ultimativno sporoj meti gde je value i grind protivnika ključan, ali Hearthstone je već duže vreme u constructed mečevima vezan za tempo, ukoliko izgubite tempo, izgubili ste i partiju, osim ukoliko nemate neke sjajne načine da se vratite u igru u preuzmete board control.

AVIANA

Aviana

Šta reći o Aviani, a da ne preteramo. Laik bi rekao da pošto smo loše pričali o Anub’araku zbog statsa i 9 mana cene, da bi Avianu onda tek trebali da ocrnimo, ali Aviana se jednostavno savršeno uklapa u ono što Druid treba da bude i ima momentalni uticaj, za razliku od sporog Anub’araka koga protivnik može potpuno da ignoriše ukoliko je u prednosti na tabli. Aviana je, možemo slobodno reći, verovatno najjača legendarna karta koja se do sada pojavila u ekspanziji i u stanju je da potpuno preporodi Ramp druida. Čak i bez ikakve pomoći, omogućava vam da momentalno uz nju izbacite još jednog miniona za svega jednu manu (recimo Ragnaros, Cenarius, Kelthuzad…) , a ukoliko imate Innervate ili ste prethodno igrali Emperor Thaurissana, možete bukvalno da tresnete celu ruku ogromnih miniona na tablu u jednom potezu. Kombinacije su ogromne i vrlo lako ostvarive, pa ne sumnjamo da će najbolji deckbuilderi vrlo brzo da izgrade sjajne nove Ramp Druid špilove koji će dominirati metom. Ova karta sama po sebi može potpuno da prodrma i izmeni metu, možda čak vidimo i neke karte koje se do sada nisu toliko igrale, kao odgovor na Avianu, poput Twisting Nether?

Na sajtu su postavljene nove karte za glasanje, ovoga puta su u pitanju rare Warrior i Priest minion, pa skoknite i stranice ekspanzije i glasajte za kartu koja vam deluje zanimljivije – http://us.battle.net/hearthstone/en/expansions-adventures/the-grand-tournament/

Related Articles